Blog

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                               

Έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος

Σχολική Ψυχολογία!

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος :είναι η αναλυτική παρουσίαση θεματικών περιοχών που συμπεριλαμβάνονται στις εφαρμογές της σχολικής ψυχολογίας. Μέσα από το περιεχόμενο του προγράμματος αναδεικνύεται ο ρόλος του σχολικού ψυχολόγου στη διασφάλιση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος  για τους/τις μαθητές/τριες. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κατάρτιση των εκπαιδευόμενων τόσο με θεωρητικές όσο και με πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονες θεματικές όπως η πολυπολιτισμική σχολική ψυχολογία, η συμβουλευτική και ο προσανατολισμός, η διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα. Η σύζευξη θεωρίας και πράξης διασφαλίζει στους εκπαιδευόμενους σύγχρονες πρακτικές γνώσεις για τις εφαρμογές της σχολικής ψυχολογίας σε διαφορετικές περιστάσεις.

Πρόκειται για πρόγραμμα απολύτως εστιασμένο στη σχολική καθημερινότητα και τα προβλήματά της, τα οποία προσεγγίζονται μέσα από ένα διεπιστημονικό πρίσμα πολλών επιμέρους πεδίων όπως η Σχολική Ψυχολογία, η Συμβουλευτική, κοκ. Η εστίαση του προγράμματος στη σχολική καθημερινότητα και η διεπιστημονικότητά του το διαφοροποιούν σημαντικά από άλλα υφιστάμενα επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία καλύπτουν περισσότερο θεωρητικά θέματα.

Επιπλέον η έμφαση δίνεται στην εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων και παρεμβάσεων στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας. Έτσι το πρόγραμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις άμεσες επιμορφωτικές ανάγκες των ομάδων στόχου.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων :20/6/2024

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης: Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση

 Συνολική διάρκεια : 400 ώρες, 40 εβδομάδες, 9 μήνες

 Μονάδες ECTS: 19

Θεματικό Πεδίο:  Εκπαίδευση-Δια Βίου Μάθηση

Πληροφορίες

https://www.brightacademy.gr/programs/sxoliki-psixologia/

Δελτίο Τύπου

Όλη η προσέγγιση του προγράμματος βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη (ενέργειες προ της κρίσης), αντιμετώπιση (ενέργειες κατά την κρίση), επαναφορά (ενέργειες μετά την κρίση) για όλα τα προβλήματα της σχολικής ζωής που καλύπτει.